lørdag 25. juli 2009

Smittefest!

Jeg skrev i et tidligere innlegg, at folk burde smitte seg med svinet før det muterer. På kontinentet holder faktsik folk smittefester. Omtrent som folk som smitter ungene sine med vannkopper og meslinger for å gjøre dem motstandsdyktige, samles folk rundt personer smittet med svineinfluensa for å bli infisert tidlig, nå, før vinteren kommer, før alle andre blir smittet og viruset KANSKJE? muterer og blir FARLIG.

http://www.aftenposten.no/nyheter/article3175142.ece

Hittil har sykdommen virket helt som en vanlig influensa, med noen som rapporter om at den rammer yngre mest, eller at den er mildere, eller at den slår til dypere i luftveissystemet. De fleste tilfellene er milde. Sjansen for at noe sånt skal skje er liten, og hvorfor skjer det ikke med den vanlige influensaen? Men så er dette en ny variant, som vi ikke kjenner så godt....

Helsefolk fraråder selvfølgelig smittefester, siden de vil at færrest mulig skal bli smittet. Dessuten, sier de, at det er en risiko medbundet, siden vi ikke kjenner denne sykdommen.

Men nå var det en helt frisk mann på 23 år som har blitt så syk at han er i respirator. Det betyr at han sliter med å puste, at virsuet har gjort noe med lungene hans. Under spanskesyken var det flest unge som døde, og man tror det var fordi at immunforsvaret deres overreagerte på virusinfeksjonen og tettet til lungende, slik at den rammede ikke fikk puste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv i vei!