onsdag 15. oktober 2008

Marit Larsens torrentunnfangelse

Marit Larsens nye album "The Chase" (Jakten) ble sluppet mandag den trettende. Det er hennes andre, det første het Under the Surface (Under overflaten) og var bra til å være norskt.

Men kor lang tid tek det før det blir ein torrent av det?

I torrentland er det musikkens/filmens popularitet som avgjør finnbarheten, tiden fra plateutgivelse til torrent og hvor raskt den lastes ned (havner på platelefsa). Et nytt album av det irske bandet U2 vil være så populært at det kan lastes ned før albumet har blitt tilgjengelig i butikkene (negativ tilgjengelighetstid). Mens det er ikke like artig å lekke en Marit Larsen-plate, fordi hun er litt mindre kjent enn U2. Siden ML befinner seg på et lavt torrent-trinn, vil hennes "The Chase" unnfanges som torrent først etter at plata er til salgs.

Forskningsresultat:
Google:
Enter: torrent marit larsen "the chase"


Madang den trettende: intet
Tirsdag den fjortende: intet
Onsdag den femtende: Torrentvalley har fått tak i en torrent. Nærmere granskning på thepiratebay.org her) viser at en torrent ble lagt ut om aftenen den fjortende oktober.

Altså har det gått over 24 timer før CDen havnet i nettet. Fisk er godt. Det er raskt nok for den fattige fansen. Det må ha vært en veldig hengiven tilhenger som befridde dette beskyttede åndsverket, og som vil hindre det i å tilføre ML for mye mammon, slik at hun heller kan konsentrere seg om den søte musikken hun snekrer. Veldig bra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv i vei!