søndag 27. april 2008

Krass vurdering av nye urørt, gamle musikk

Den første april kom Urørt i ny drakt. I 41 sekunder trodde jeg det var en spøk, yay, tenkte vel de fleste andre, for det var på tide med oppussing. Det ser friskere ut, men jeg syntes aldri at det gamle var så ille. Men når de først var i gang, kunne de ikke sanert grundig, slik at det ikke var så tregt? Snart opplevet jeg at den nye siden virket verre enn den gamle, for all pynten som støtt skulle lastes inn. Dvs. at det lagger kraftig pga. all flashen. Alle sider skal ha flash for tiden, så Opera forsyner seg uhildet av min PCs begrensede sidevekslingsminne. Dessuten er sideoppbygningen slitsom og upraktisk å finne frem i, lét oss ramsa upp:

* det finnes ingen liste over tidligere artikler
* det finnes ingen liste over siste 200 anbefalte fra urørt (edit: det gjør det, men den er uoversiktiglig, med alt for stor tekst, og ingen mulighet for havn/lytt
* alt i alt finnes det ingen annen lett tilgjengelig liste enn topp ti-listene, og når folk bare ser hva om troner listene, vil det tronende fortsette med å ligge der.
* Siden er delt inn i loddrette bolker, istf. vannrette med én oppmerksomhetskrevende sak per avsnitt
* oppsettet er alt for nedbrutt i firkanter og kvadrater
* browsing av musikk må velges etter sjanger URTEIT

Så må slagordet urørts berøres med hansker: NY, NORSK MUSIKK
Særlig det der med nynorsk - det kan lite oppdrives ny, norsk musikk på urørt. Det meste av det norskspråklige som finnes er gamalt.

Gamalt er fint, det ogso.

http://www.lastfm.com.br/group/Stop+Making+Music

Likevel har jeg en liten anelse om at de vil forsøke å kverke barnesykdommene.

4 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Det er vist ikke Flash som er populært om dagen. Det er javascript! 0,8 MB og nærmere 50 javascriptfiler er noe de færreste PC-er tar som idyll.

  Tar vi i tillegg med de 1 MB html-filene som ikke mellomlagres og tar mellom 3-5 sekunder å laste (selv med min 4 mbps) og de 300 http-forespørslene med bilder og javascript som må utføres (selv om de er mellomlagret) bare for å sjekke om de er oppdatert siden sist sidevisning, er det nødt til å gå treigt.

  Jeg syns virkelig synd på Internett Explorer brukerne (ikke det at de ikke har noen andre enn seg selv å takke). Her sitter jeg heldigvis med en finopptimalisert versjon av den nyeste Opera betaen og en relativt ny MB, og det går uhoribelig treigt. Lurer på hvor mange ganger tastaturet mitt hadde gått knekken hvis jeg hadde brukt noe sånt.

  Det værste er at 99 % av funksjonene som gjør denne siden treg kunne vært unngått med akkurat samme resultat bare med litt mer kunnskap hos utviklerne.

  SvarSlett
 3. Æsj.. Hvorfor funker ikke OpenID.
  **Klandre på Google**

  SvarSlett
 4. Har pleid å blanda de to begrepene, flash og javascript. Begge deler har gitt meg plunder...

  Eg las en stad at urørtfolka har prøvd å knerta de ivrigste bugsa, så trur det er litt betre no enn det var i byrjelsen..

  SvarSlett

Skriv i vei!