tirsdag 22. desember 2009

Krig og jordbruk

Krig

Gjennom hele sin utvikling har mennesket kriget, slåss, kjempet; om kvinner, mat og områder. Det er det som heter evolusjon. Og det kriger fremdeles. Likevel var det én hendelse, eller en gradvis omskiftning i leveviset som endret og fikk enorm innvirkning på menneskets kriging: jordbruks"revolusjonen". Med jordbruket fulgte hardt arbeid, som man la i områder, områder som måte beskyttes mot andre mennesker som ville ta fruktene av arbeidet. Enkelte opparbeidet seg eiendom/mat/overflod/makt - enkelte ble rike. Slik begynte slaveriet som har holdt seg fram til i dag. Det er ikke lenger om å gjøre å dele, men å spare, passe på.

tro det?

3 kommentarer:

 1. Det var det noen sier om lakseoppdrett: Øko er nok bedre, men problemet er for mange anlegg. Det må ned uansett driftsmetode. For forbrukere betyr det høyere pris,men for billig nå...
  Det var det jeg fant ut, det sier en som skal ha peiling på det. Men jeg er ikke noe fagperson, må innrømme, bare engasjert :-)

  SvarSlett
 2. Det er omtrent noe sånt, ja. Staten vil jo at næringen skal vokse-vokse-vokse. Og hva er problemer med villaksen? Er det noe problem at den utryddes, osv.

  Men jeg skjønner ikke helt åssen du kobler det til dette innlegget..hvis ikke du - svarer på en kommentar på din blogg i et nesten vilkårlig plukket innlegg på min blogg? Da mister man tråden...

  SvarSlett
 3. Hei igjen - Åja, jeg fikk jo ikke med meg at du hadde svart allerede på din egen blogg. :=P

  SvarSlett

Skriv i vei!