onsdag 20. januar 2010

Måneder med R i

Du kjenner den gamle regla som hjelper oss med å huske når vi skal ta tran? Det er vinter. SÅ jeg tar tran. Det ble sagt at man skulle ta tran i de månedene med er i, det er da vi får minst D-vitamin gjennom sollyset.

Jeg tok en titt på møllers tran-side. Selvfølgelig må vi ta tran hele året, for da får de solgt mer tran.
Holder det å bare ta tran i måneder med ”r”?

Nei. Dette er en gammel huskeregel som kom av at det er i vintermånedene behovet for vitamin D er størst. Men tran inneholder også andre næringsstoffer det er viktig å få hele året. Faktisk kan tran om sommeren være bra for huden og holde sommerforkjølelsen på avstand.

På samme måte som at vi selvfølgelig burde drikke mer melk som ALLTID inneholder næringsstoffer det er viktig å få hele året, og at iallfall kvinner gjerne må spise mer kjøtt pga. menstruasjon.

Biff kan du spise med god samvittighet. Kvinner kan faktisk med fordel spise mer rødt kjøtt.

Matprat het tidligere Opplysningskontoret for kjøtt. Meget interessant. Et kontor for å fremme kjøttspising. Kjøtt, som vi spiser mer av enn noensinne, som er forbundet med sykdom (hos oss) og som miljøvernene skulle ønske ikke ble produsert. Det står i wikipediaartikkelen at det finansieres av omsetningsmidler, men jeg har lest flere steder det er staten som betaler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv i vei!