fredag 27. november 2009

SNUS - Sørnorsk ungdomsstorband

Denna hausten var eg på prøvespelling for fyrste gong for noka med musikk å gjera, for SNUS - sør-norsk ungdomsstorband (tidligere Aust-Agder ungdomsstorband). Det var strengt tatt unødvendig, da jeg har spilt der allerede et par år. Det gikk fint. Jeg kan visst lese noter. Oi.

Orkesteret arrangeres av sørnorsk jazzsenter. Vi har fire samlinger i året, får gratis mat, øresnus, og noen ganger lærer vi noe også. Om samspill, timing, dynamikk. Storband er artig, gir deg masse spilleerfaring, jazzlåterfaring, konserterfaring, kunnskap om hvor toalettene er på spillesteder på Sørlandet + du møter folk som er ivrige til å spille på din alder. NB: farlig for hørselen, især hvis du er blåser.

Greia er at når har de utvidet til Telemark, likevel mangler det trompeter! OG trompet er liksom det instrumentet som flest spiller! Hvorfor søker ikke folk hit? Nei, for folk vet ikke om det, vet ikke hva storband er, gidder ikke, el. fordi OPPTAKSPRØVE ER SKUMMELT: Ja, det er det...men bare litt...?

Så hvis du spiller:
blåsere (dessverre har SNUS en konservativ storbandbesetning, uten fløyte, klarinett, valthorn eller tuba):
*trompet/laserhorn
*trombone/stor stemmebøyle
*en slags saxofon/messingklarinett, fra sopran til baryton

KOMPer:
*piano/88-strengers bass
*gitar/Alt-bass
*bass/kontrabass
*trommer - dvs. trommesett med stortromme, skarptromme, tamtamtam, hihat og så mange cymbaler du vil...


Og hvis du er under ca. 24 år, kan du søke! Men det må bli til neste år, vel å merke, for bandet er tatt opp nå, har hatt en øvehelg på Hove og konserthelg her og der på Sørlandet)

Siden det er gøy å skrive lister har vi her et knippe med låter storbandet har spilt. Det meste er nok ukjent for de fleste, unntatt Over the rainbow...Vi måtte selvfølgelig lære alle utenat. JAZZ, MAN!:
Big dipper
Birdland
Blue skies
Blues in the night
Bye bye blackbird
Cantaloupe island
Critical mass
Do nothing 'till you hear from me
High Octane
How high the moon
How long has this been going on
Interstate 45 South
It don't mean a thing if I ain't got that swing
It had to be you
Jericho
Makin' Whopee
Over the rainbow
Stolen moments
The Chicken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv i vei!