søndag 16. mars 2008

Musikkstedet Ezmo har gjort ende på seg

Forrige fredag stengte Ezmo, et av de mer populære stedene for nettdeling av musikk. De hadde holdt på i seks måneder før de omsider måtte gi seg, etter å ha mislyktes med å gjøre en avtale med noen plateselskap om salg og reklame. Å holde servere med uendelige store mengder musikk koster ikke lite, nemlig.

Ezmo var som en vanlig nettside som åpnes i nettleseren, og man behøvde ikke installere noe for å bruke siden. Opp til serveren der kunne man laste opp ubegrenset med musikk, gratis, for så å ha tilgang til dem på alle datamaskiner med internettilgang. I tillegg kunne man dele musikken sin med ti venner. Den norske loven om fildeling og opphavsrett sier at man kan dele filer og musikk med sine nærmeste, så når det ble begrenset til ti venner regnes det som de nærmeste. Dessuten er det bare streaming det er snakk om her, ikke nedlastning, som regnes som ulovlig samme hva.


Nysgjerrig meldte jeg meg inn lørdagen før de skulle legge ned, for å ta bilder og freiste hva dette var for noe.

ezmo.com før nedleggelsen. Legg merke til at det er hverken reklame eller annonser der, noe som gjør det ryddig. De kunne ha sponset prosjektet med reklame, jeg vet ikke hvorfor de ikke gjorde det. PS: Det nytter ikke å prøve å logge seg inn i bildet.


Bilde av samlingsvinduet før jeg lastet opp noe musikk. Det så bra ut, og ting gikk glatt. Musikken kom omtrent med en gang man klikket på den. Det som drog opp denne siden i forhold til alternativer som anywhere.fm og last.fm, var at man kunne velge en enkelt sang eller musiker, istf. spillelister.

Les mer om nedleggelsen og Ezmo, på Ezmos blogg

Artikkelen som ledet meg dit, på digi.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv i vei!