lørdag 10. november 2007

Music for a While - Arendal jazzklubb, 8/11

Eller Weill. Annonsørene klarte aldrig å bestemme seg. Antagelig for å understrekke ordspillet, høhø.

Stead og teed: Arendal jazzklubb, blackboxen, eller lille Torungen, torsdag den åttende november. Fem over halv ni. Nei, det husker jeg ikke..

Bzetning:
  • Tora (jeg visste ikke at det var et navn før da) Augestad - sang og mellomprat
  • Stian Carstensen - trekkspill oc steelgitar oc koring
  • Matias Eick - trompet oc koring
  • Pål Hausken - trommer oc kjøkkenutstyr oc koring
  • Martin Taxt - tuba oc koring oc multiphonics (fortjente å bli nevnt)
Hva gjord´e?

De spilte et knippe av Kurt Weills låter, som for det meste var i kabaret-tradisjonen.
Kurt Weill var en tysk låtskriver og komponist i den første halvdelen av dette århundret. Sammen med Bertol Brecht (alle som har hatt tysk skal ha hørt det navnet før, iallfall) skrev han tolvskillingsoperaen. Da den andre verdenskrig tok til, utflyttet han til USA for å unngå jødeforfølgelse. Mye av hans diktning ble følgelig også sensurert i krigstida. Musikken hans bærer først og fremst preg av europeisk folkemusikk.Selve konserten


Låt bra, musikerne slo seg løs og sangeren kunne virkelig synge. Det som jeg ikke likte var når tubaen spilte samme tone på det andre og fjerde slaget. Er nemlig et bassmenneske. Noe av det beste var i instrumentallåta, da musikerne slo seg heilt ut. Det skulle vise seg å være dyktige musikere bak alle instrumenter, skjønt trompetlyden satte ikke den støkk i meg som den pleier.

Før konserten ble det fortalt at man kunne kjøpe en cd med orkesteret i utgangen, noe som selvfølgelig ble gjort, men jeg må si at på plate låt det tamt. Et par låter var fine, men vokal var mye finere, tubaen mye tydeligere og det hele mer samspilt under konserten. De burde kanskje heller ha spilt inn plate etter turneen. Egentlig.

En av de tingene som var best på konserten, var sangerens valg av språk. Hun sang noen sanger på norsk, noen på tysk, noen på fransk og et par på engelsk. Det å bruke forskjellige språk gir ulik stemning og variasjon, og på plata var alle sangene enten på tysk eller engelsk.

Hør albumet i sin helhet her:
http://www.deezer.com/music/playlist/weill-variations-7598196

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv i vei!