onsdag 28. juli 2010

Potetsalatkritikk

GRILL salat: purrelauk. Utmerket til kaviar, graut og tofu.
Det skal handle om en bortekjøpt, ikke hjemmelaget, potetsalat. Den var fullt spiselig, men ikke særlig god. Den var altfor fet, alt for klissete, med et altfor lavt potetinnhold. Med 54% poteter var neste ingrediens i lista vegetablisk olje; raps eller soya. Altså bestod nesten halvparten av produktet av umettede planteoljer. Planteoljer som er blitt renset, avluktifisert, avfarget osv, raffinerte og virkelig sunne greier. Derfor smakte det ikke noe særlig.

Da kom jeg til å tenke på dette: Er det lov å henge ut/kritisere produkter? Hvordan virker ytringsfriheten man har som blogger? Reklame, det er liksom greit, det. Jeg tenker da på historien om (ca.) et radioprogram som måtte betale erstatning til et firma etter å ha snakket stygt om brødene deres. Etter denne negative omtalen la de merke til at salget av denne typen brød sank. Eller kan jeg tenke, at som blogger bryr jeg meg ikke, det er bare private tekster uansett? Hvem har svar på disse spørsmålene?

torsdag 22. juli 2010

Fotball-VM på den iberiske halvøy

Jeg var i Portugal på ferie, alltid artig å være i et land hvis landslag kom med til sluttspillet. Holdt med dem, også, til stor sorg. Nei, egentlig ikke :P. Uansett hadde jeg lyst til å skrive litt. Hvem skulle tro jeg var interessert i fotball? Men jeg blir det i perioder, når enten Portugals ellers Norges landslag kommer noen plass. Årets fotball-VM var overraskende. F.eks. var ikke Norge med! Det var først noen uker før at jeg fikk vite at det skulle holdes i Sør-Afrika. Av alle ting utløste det gledestårer hos meg at et land som har vært igjennom så mye dritt sklle få holde en så stor konkurranse. Uvanlige lag hadde overlevd til sluttspillet, bl.a. Elfenbeinskysten, Ghana, USA (som ikke akkurat har en stor soccer-kultur) og Japan, mens favoritter som Italia, forrige EM-vinner, og Frankrike, røk ut tidlig. Japan, som scoret på frispark laaaangt unna buret, to ganger! Og så husker jeg Portugal - Sørkorea kampen (7-0). Ikke at jeg fikk sett så mye på den, for jeg var på marked, da, men hver gang det ble mål, kunne man høres heiinga som spredde seg som en humanitær bølge fra nærmeste radio.

Og så var det disse plastikktrompetene, da. VUVUZELA. Akustikken i instrumentet var svært dårlig. Instrumentet bestod av to halvdeler støpt plast som var limt sammen på midten. Det var vanskelig å frambringe en ren tone, og enda verre å få fram overtoner. Slumtrompet, eheh..billig tinnitusmoro. Munnstykket hadde en behagelig skjøte som skar inn i leppa. Men slemt moro å blåse på når man følte det var akseptert av befolkningen. Type, ved scoringer.

mandag 5. juli 2010

Grønnsakshage

Er det lett å være bonde? Plante så mange planter. Å føle seg knyttet til hver enkelt plante, som så forsvinner. Jeg tror ikke bøndene gjør det når de dyrker tusenvis av hodekål og poteter. Grønnkålen og gulroten jeg hadde sådd på tidligere plantet jeg ut for to uker siden. Gulroten forduftet dagen etter. Jeg vet ikke hva som skjedde, men den var der ikke lenger. Grønnkålen ser fin ut nå og har vokst, bortsett fra litt småhull her og der. Men ingenting i forhold til hodekålen. Den er blitt HELT spist opp av div. småkryp. Nettingstrømpekål. Hvordan i allverden klarer man å dyrke hodekål uten sprøytemidler? Nå forstår jeg vitsen med dem.

søndag 4. juli 2010

UnderbevissthetsReklame

Hvor mye betalt får NRK for å bruke MACintosh-maskiner i tv-studioet?
---------------------------------------------------------------------
Forresten, i 2008 skrev jeg en realistisk og dypt urovekkende framtidsartikkel om at SV hadde fått igjennom et forbud mot bensinbiler. Men JØSSES! det foreslo de/Kristin Halvorsen faktisk i våres: SV vil forby salg av bensinbiler ! (Aftenposten):
"–Er forbud mot nye bensinbiler i 2015 særlig sannsynlig?
– I 2015 er sannsynligvis teknologien kommet så langt at det er fullt mulig å kreve utslippsfrie biler. SV vedtar det nå som et mål, men det må selvsagt skje i samarbeid med andre land."

Det blir vel med bensinbiler som med røyking: først avgiftsbelegges det, så blir det forbudt innendørs, før røyking i den formen vi kjenner i dag forsvinner fordi folk reklameres over på snus/elbiler. Som også er  avgiftsbelagt selv om det nesten er sunt.

fredag 2. juli 2010

Dette må være spøk?

Unhappy Birthday is a grassroots project run by citizens who are outraged by rampant copyright infringement in today's society — particularly in relation to the song Happy Birthday.

Sangen "My happy birthday", her til lands kjent som "Gratulerer med dagen" (hvis ikke folk er så kulturløse at de synger på engelsk) er opphavsrettsbeskyttet,? Og trett av at den brytes har en samling mennesker satt opp nettstedet Unhappybirthday ("kondolerer med dagen"). De ønsker at alle framføringer uten tillatelse skal meldes inn, med nøyaktig angivelse av når, hvor og HVEM: