mandag 25. februar 2008

Beady Belle, Kick scene

En konsert med sangeren Beate S. Lechs band. De har just utgitt platen Belvedere, der Jamie Cullum forresten synge på sporet "Intermission Music".

Stead og teed:
Kick scene, en del av Kick café, i Kristiansand.

Besetning:
  • Beate S. Lech - sang
  • Marius Reksjø - bass og elbass
  • Erik Holm  - trommesett
  • Morten - elgitar
  • Fikk ikke med meg navnet og google har ikke peiling - tangens

Jeg hadde aldri vært på Kick Scene før, jeg har vært overraskende lite i Kristiansand, til å bo så nær. Kick scene ligger i et stort, takluftig rom innenfor Kick cafe, og har flere skjermer sånn at man kan skimte hva som foregår på scenen også når man ikke sitter i synssonen. En kopi av Afrikatreet i Dyreparken og store bord beregnet for matinntak finnes og. Det stod tilogmed noen og delte ut gratis is der (men regn ikke med det, hehe).


Beady Belles musikk var ukjent for meg, så det er begrenset hvor mye jeg klarer å formidle... Musikken de spilte var en slags rolig, elektronisk-inspirert musikk, som Elektro ompaniet, eller smooth jazz, bare med vokal. De fleste av låtene døste av sted i det samme, rolige tempoet, og trommisen trakterte trommene likt for hver sang, som om han var en trommemaskin. Det kan ha sammenheng med at sangene var enkelt oppbygd, dvs. det var en akkord her, og så varte den veldig lenge, og bassen spilte det samme veldig lenge, osv., ikke noe driv eller modulasjon. Hun kunne synge, da, som man sier, og i en av de første og en av de siste begynte hun å scatte a lá Maria João.

Den beste låten var den siste de spilte, en slags funkinspirert låt, "Moderation", het den, der bassern endelig fikk slått seg litt løs. Da steg stemningen ordenlig for første gang, mesta. Synd at de måtte avslutte konserten med en langsom og døsig sang, da til kom tilbake i "meret".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv i vei!