fredag 9. mai 2008

Å nei, tenk om de i fremtiden

Stadig leser jeg om folk som bygger opp argumenter med å si at hvis ikke vi gjør noe, tenk hossen barnebarna våre vil skamme seg over oss.

I fremtiden vil alle barnebarna våre si til oss: Dere visste hva som ville skje. Dere kjente til klimaendringene! Dere visste at oljen ville ta slutt en gang (jaaa!) HVORFOR GJORDE DERE IKKE NOE? HVORFOR SLUTTET DERE IKKE å KJØRE..BIL?

Å kjære vene, vil di ikke kjenna til utsegnet 'barn av si tid'?

Nu ser vi tilbake på gamle ritualer som heksebrenning og slaveri med avsky, men mon tro om det vil det ikke vil gå likedan med tankene om homofile? Vil ikke de si det samme om oss? Vil det ikke fortsatt skje ting som minner om heksebrenning?

Hvis de hadde vokst opp i den samme tiden, hadde nok de gjort det samme. Mange må visst bare kjøre bil, det er bare sånn samfunnet er, bare innfinn deg! På hin siden ligger det noe i bekymringen for fremtids oppfatning av fortiden, man skulle prøve å gjøre noe med saken.

1 kommentar:

  1. Enig at det blir litt klisjeaktig. Grunnen til at de fleste sier det er vel for å få oss til å tenke på at vi er egoistiske hvis vi ikke gjør noe.

    Jeg tror det hadde vært bedre hvis folk hadde sagt at de det er vår generasjon som kan gjøre noe. Og hvis vi ikke gjør noe er det barna våre som blir de store taperne. Men det skaper vel mer reaksjoner og følelser hvis folk sier det de gjør. Og det er jo ofte følelser som får folk til å gjøre noe. Så kanskje får vi bare godta det.

    SvarSlett

Skriv i vei!